Magazinele caritabile SocialXchange au organizat acţiuni culturale pentru copii

Cele două magazine caritabile SocialXchange din Sectorul 6 au organizat miercuri acţiuni culturale şi de petrecere a timpului liber pentru copiii persoanelor care activează ca beneficiari în cadrul acestui sistem caritabil.

Copii au avut ocazia de a participa la un atelier intitulat „Arta şi copiii” și au fost introduşi în lumea picturii cu acuarelă şi a facepainting-ului de către Florin Memet, un tânăr îndrăgostit de pictură, care primeşte sprijinul Asociaţiei Createrra pentru a-şi cultiva talentul.

Cei 12 copii prezenţi la întâlnire au participat şi la jocuri interactive şi de dezvoltare a personalităţii, unde au primit diplome şi felicitări din partea organizatorilor.

Totodată, la sediul magazinului SocialXChange din Cartierul Drumul Taberei, s-a organizat un atelier de confecţionare de mandale, sub îndrumarea doamnei Ileana Bulum, care a urmat un curs specializat de iniţiere în această artă orientală. Beneficiară a Programului SocialXChange, doamna Bulum i-a învăţat pe cei mici tehnica folosirii intrumentelor şi a materialelor colorate din care este creat acest obiect cu semnificaţii spirituale multiple.

Copiii şi tinerii prezenţi, s-au implicat şi în realizarea de suporturi de lumânare, vaze şi mărţişoare hand made, prin intermediul acestei tehnici.

Lansat la începutul anului 2015, la iniţiativa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Magazinul SocialXChange Crângaşi primeşte donaţii în bunuri de strictă necesitate din partea firmelor şi a persoanelor fizice, bunuri pe care le distribuie ulterior către persoanele şi familiile nevoiaşe, în schimbul prestării unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati