Managerul Spitalului din Găeşti anunţă că se poate vaccina anti-COVID oricine dorește: Nu vreau să arunc dozele

Managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti din judeţul Dâmboviţa anunţă pe Facebook că a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 la această unitate medicală şi că în centrul de vaccinare de la Găeşti va fi imunizată orice persoană doreşte.

Mai mullte persoane i-au scris medicului, cerând să fie incluse în rândurile celor care primesc serul.

„A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găeşti. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris pe Facebook conferenţiarul Laurenţiu Beluşică, manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti, citat de News.ro.

Zeci de utilizatori ai reţelei sociale au reacţionat la anunţul medicului, unii dintre ei arătându-se interesaţi să primească serul.

Managerul spitatului i-a scris unei femei care a spus că vrea să-şi aducă la vaccinat mama că poate face acest lucru.

„Programată da. Neprogramată, doar la sfârşitul zilei, dacă rămân doze”, i-a scris medicul.

Într-o intervenție la Realitatea PLUS acesta a fost întrebat despre cadrul legal a acestei proceduri.

„În teorie, pe etapa asta avem doar cadrele medicale, strict. Bun, și dacă dumneavoastră rămâneți cu două doze de vaccin, ce faceți cu ele? Spuenți-mi și mie. (…) Vă întreb eu pe dvs. Dumneavoastră vaccinați? Aveți un flacon cu 5 doze. Vaccinați un om, rămâneți cu 4 doze. Ce faceți cu ele? (…) Se aruncă! Se aruncă! Se aruncă, da? Și eu, Belușică Laurențiu, nu vreau să le arunc. Uite, nu vreau. Da? Să vină să mă ia pe sus SRI, cine vor ei!„, a spus el.

Cum comentează situația Valeriu Gheorghiță: Nu este o tragedie

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a comentat, marți, această situație.

„Am luat și noi la cunoștință de situația de la Găești. Faptul că au fost vaccinate azi persoane care nu aparțin etapei nu este o tragedie, important e că au fost vaccinate. Faptul că nu au fost respectate procedurile acest lucru este un alt aspect care urmează să fie verificat. Vorbim despre un management defectuos.

Strategia de vaccinare prevede doar modalități și liniile directoare după care implementăm campania de vaccinare. Acest aspect intră în sarcina Ministerului Sănătății, probabil se vor efectua evaluări că asta nu intră în atribuțiile Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2″, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Despre situația dozelor care nu au apucat să fie folosite, Valeriu Gheorghiță a precizat că este vorba despre 87 din 64.000.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati