MApN anulează un exerciţiu demonstrativ de Poliţie Aeriană, după cele două catastrofe aeriene

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că exerciţiul demonstrativ de Poliţie Aeriană Întărită, care urma să aibă loc, joi, în bazele militare de la Mihail Kogalniceanu şi Feteşti, a fost anulat după cele două catastrofe aeriene din judeţul Constanţa, în urma cărora au murit pilotul avionului MiG-21 LanceR și cei șapte militari care au plecat cu elicopterul în misiunea de salvare.

“Ca urmare a celor două catastrofe aeriene ce au avut loc în seara zilei de miercuri, 2 martie, activitatea prevăzută a se desfăşura joi, 3 martie, în bazele militare de la Mihail Kogălniceanu şi Feteşti, constând în exerciţiul demonstrativ privind modul de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, a fost anulată”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale, joi dimineaţa.

Activitatea fusese programată iniţial pentru data de 1 martie, dar a fost amânată pentru 3 martie din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Evenimentul cuprindea vizita, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, a şefilor Forţelor Aeriene din Germania, Italia şi România şi un exerciţiu demonstrativ privind modul de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati