Maratonul resuscitării are loc, sâmbătă, în București, la Park Lake

A doua ediție din București a Maratonului resuscitării va avea loc, sâmbătă, la ParkLake Shopping Center, începând cu ora 12.00.

Maratonul Resuscitării este o inițiativă lansată la nivelul SMURD Cluj și extinsă național de Fundația pentru SMURD prin care se dorește educarea populației cu privire la importanța vitală a acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator.

„4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă. Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea celor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10% în fiecare minut care trece. Având în vedere datele menționate mai sus, este de la sine înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane care a suferit un stop cardiorespirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția noastră.

Recunoașterea rapidă a stopului cardiorespirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență sunt vitale pentru supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.

Oferind doar 30 de minute din timpul tău, sâmbătă, 4 martie, în ParkLake Shopping Center, vei afla cum, cu mâinile goale, poți face diferența dintre viață și moarte!”, subliniază organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

În cadrul evenimentului, împreună cu peste 60 de medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari SMURD, participanții vor exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum recunosc și cum trebuie să acționeze în cazul unui stop cardiorespirator.

Maratonul va cuprinde peste 20 de stații practice cu câte 2 instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare nou grup de participanți.

Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati