Mărțișoarele și florile vor fi permise de 1 și 8 martie la școală

0
144
Pixabay

Ministerul Educației nu se implică în chestiunea mărțișoarelor și florilor oferite la școală cadrelor didactice și elevelor, pe 1 și 8 martie, și nu a transmis nicio interdicție în acest sens către școli, nici nu o va face, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta admite însă că o floare nu este un „obiect personal”, ci un „simbol”.

Sorin Cîmpeanu a declarat că ministerul Educației „nu se implică, nu dorește și nici nu poate să schimbe valoare de simbol a unei flori în obiect personal, cu atât mai mult un mărțisor”, scrie Hotnews.ro.

„Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție, nici măcar cu titlu de recomandare pe subiectul unor simboluri precum flori sau mărțisoare. Putem noi să vrem orice dar nu putem noi să schimbăm acest obicei, este ipocrizie altfel. Ministerul nu se implică în niciun fel”, a explicat ministrul.

„Nu o să ne apucăm să dam vreun ordin de ministru sau notă în școli, nu vrem să fim ridicoli, dar avem o precizare în ordinul comun care se interzice schimbul de obiecte personale. Dacă facem așa un pic de analiză pe text, elevul nu ar avea voie să dea nici lucrarea de control profesorului că poate fi considerat obiect personal”, a declarat la rândul său pentru HotNews secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Sorin Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.