Mărturia medicului ATI care l-a tratat pe liderul trupei Cargo: A făcut o formă severă a virusului

Adi Bărar, liderul trupei Cargo, a pierdut lupta cu virusul luni, 8 martie. Artistul de 61 de ani era internat din 23 februarie la secția ATI a Spitalului Județean Timișora. Dorel Săndesc, medic de Terapie Intensivă, fost șef de secție la unitatea medicală de pe Bega, a declarat pentru Libertatea că rockerul timișorean a făcut o formă severă de Covid-19, cu o „insuficiență multiplă de organe”.

„Din păcate, Adi Bărar a plecat după o suferință intensă provocată de infecția cu Covid. El a făcut o formă severă a virusului, care i-a afectat plămânii în proporție de 90% și care a afectat și celelalte organe. S-a instalat o insuficiență multiplă de organe care a dus la decesul său, în ciuda efortului și aplicării tuturor tehnicilor de suport și a medicamentației”, a declarat Dorel Săndesc, medic ATI, fost șef al Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timișoara.

Adrian Armand Bărar, chitarist, compozitor textier și producător muzical, a fost fondatorul formației rock Cargo, în 1985. Cu legendara trupă timișoreană a scos 8 albume. În 2015, membrii trupei Cargo au primit Ordinul Cultural în Grad de Cavaler de la preşedintele Klaus Iohannis – „pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical” – şi au devenit cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara.

Din grup mai fac parte Adrian „Baciu” Igrişan (voce/ chitară), Tavi Pilan (tobe), Ionuţ Cârjă (clape) şi Alin Achim (bas).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati