MĂSURI DE ULTIMĂ ORĂ luate de Metrorex pentru prevenirea supraaglomerării staţiilor de metrou la orele de vârf

Metrorex a anunţat în urmă cu câteva minute că a adoptat noi măsuri de prevenţie pentru limitarea răspândirii infecţiei cu COVD 19, după ce două persoane din București au fost infectate cu Coronavirus.

  • ”Asa cum am anuntat anterior, in aceasta perioada, trenurile de metrou sunt dezinfectate suplimentar la nivelul barelor de sustinere si a butoanelor de deschidere a usilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sanatatii.

Mai mult, Metrorex a transmis adrese firmelor cu care are contract pentru salubrizare, sa intensifice actiunile de curatenie si igienizare a spatiilor publice si spatiilor tehnice din statiile de metrou prin actiuni de colectare si evacuare a gunoiului menajer din statii si depouri, servicii de dezinsectie, deratizare si dezinfectie – igienizare”, se arată în comunicatul Metrorex, citat de antena3.ro

În plus, punctele de lucru ale personalului ce intra in contact cu bancnotele au fost dotate cu dispersoare cu gel antibacterian.

Metrorex are un plan de actiune bine stabilit in situatia supraaglomerarii statiilor de metrou la orele de varf de trafic. Astfel, in aceste perioade se circula cu toata flota de trenuri existenta. In perioadele cu varf de trafic va fi evitata sosirea simultana a trenurilor la peroanele statiilor unde se inregistreaza un trafic mai mare de calatori.

In acest context, Metrorex recomanda publicului calator sa respecte masurile de igiena pe timpul calatoriei cu metroul. Atat in statiile de metrou, cat si in trenuri, calatorii se pot informa din afisele educative expuse la loc vizibil cu privire la preventia impotriva infectarii cu Coronavirus.

Sursa: Antena3

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati