Maternitatea Bucur devine EXCLUSIV COVID. Pacientele non-COVID vor fi externate/Și la alte două spitale din Capitală au început externările

Situație disperată în București, după numărul mare de cazuri de COVID din ultimele zile. Toţi pacienţii de la spitalele „Malaxa” şi „Sfântul Ioan” vor fi externaţi joi, pentru a face loc bolnavilor de coronavirus. Și maternitatea Bucur se închide după doar trei luni, pentru a le face loc bolnavilor de coronavirus.

La „Sfântul Ioan” au început externările încă de miercuri, scrie Digi24. Au fost deja externați 37 de pacienți, în zona verde mai sunt 162, care urmează fie să fie externați, fie să fie transferați în alte spitale în funcție de decizia medicului care le urmărește starea de sănătate.

Cei mai mulți sunt de la Secția de Chirurgie.

Din Maternitatea Bucur, care ține tot de „Sfântul Ioan”, au fost deja externate șase paciente. Acolo mai sunt 55 de paciente. Cele care urmează să nască vor fi transferate în alte maternități care sunt non-Covid.

În prezent, Spitalul „Sfântul Ioan” e spital mixt, acolo fiind tratate și cazuri de Covid, și cazuri non-Covid.

Acum, la „Sfântul Ioan” sunt 56 de paturi in secțiile Covid, iar la Maternitatea Bucur sunt 13. Acolo sunt acum cinci paciente care au Covid – unele sunt însărcinate, iar altele au născut.

Maternitatea Bucur s-a închis din nou de astăzi pentru pacientele non-Covid. Asta după ce a funcţionat doar trei luni în regim mixt.

Un medic de la maternitate a declarat pentru news.ro că împreună cu colegii a văzut o înştiinţare în care scrie clar că la Maternitatea Bucur nu mai pot fi aduse urgenţele non-Covid. Practic, nu va mai avea loc aici nicio naştere şi nicio intervenţie chirurgicală non-Covid.

Medicul spune că mulți au în evidenţă gravide care trebuie să nască în următoarele 7-10 zile şi că acestea sunt nevoite acum să caute alți medici care să le ia în evidenţă şi implicit altă unitate sanitară unde să nască.

”Am apelat la colegii noştri să ne primească şi gravidele urmărite de noi. Să vedeţi zeci de mesaje pe care le-am primit cu toţii, în care ne spun “Ce se va întâmpla cu noi?””, a mai spus Dr. Manuela Predilă, medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea Bucur din Capitală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati