Medic primar la ATI Floreasca: România ar putea da naștere unei noi variante de Covid-19

În contextul în care doar săptămână trecută au murit aproape 2.500 de oameni de Covid și am avut cel mai mare număr de îmbolnăviri într-o singură zi – 16.743, apar medici care spun că în Romania ar putea oricând să apară o nouă variantă a virusului.

“Ceea ce știm de când se tot schimbă variantele virale este că fiecare variantă nou-apărută a fost o variantă mai transmisibilă, cu contagiozitate mult mai ridicată. În România în acest moment, în care peste 20-25 % este rata de pozitivitate a testelor, ne arată că transmiterea virusului în comunitate este una extrem de intensă și în urma acestei multitudini de multiplicări ale virusului poate să apară o variantă virală.

Întotdeauna variantele acestea virale au apărut unde nu a fost controlată transmiterea virusului. Varianta indiană a apărut atunci când erau peste 300-400.000 de cazuri pe zi.

În România, la o asemenea viteză de transmitere a virusului, oricând poate să apară o nouă variantă virală”, spune Radu Țincu, medic primar ATI al Spitalului Floreasca, scrie Stirile ProTv.

Țara noastră are acum una dintre cele mai mari mortalități din lume cauzată de Covid-19, ceea ce a făcut să reacționeze până și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a trimis o echipă în România pentru a vedea din ce cauză avem atât de multe decese care puteau fi evitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati