Medic primar la ATI Floreasca: România ar putea da naștere unei noi variante de Covid-19

0

În contextul în care doar săptămână trecută au murit aproape 2.500 de oameni de Covid și am avut cel mai mare număr de îmbolnăviri într-o singură zi – 16.743, apar medici care spun că în Romania ar putea oricând să apară o nouă variantă a virusului.

“Ceea ce știm de când se tot schimbă variantele virale este că fiecare variantă nou-apărută a fost o variantă mai transmisibilă, cu contagiozitate mult mai ridicată. În România în acest moment, în care peste 20-25 % este rata de pozitivitate a testelor, ne arată că transmiterea virusului în comunitate este una extrem de intensă și în urma acestei multitudini de multiplicări ale virusului poate să apară o variantă virală.

Întotdeauna variantele acestea virale au apărut unde nu a fost controlată transmiterea virusului. Varianta indiană a apărut atunci când erau peste 300-400.000 de cazuri pe zi.

În România, la o asemenea viteză de transmitere a virusului, oricând poate să apară o nouă variantă virală”, spune Radu Țincu, medic primar ATI al Spitalului Floreasca, scrie Stirile ProTv.

Țara noastră are acum una dintre cele mai mari mortalități din lume cauzată de Covid-19, ceea ce a făcut să reacționeze până și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a trimis o echipă în România pentru a vedea din ce cauză avem atât de multe decese care puteau fi evitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version