Medicamentele pentru bolnavii de cancer care lipsesc de la Institutul Oncologic, disponibile de săptămâna viitoare

Cele 16 medicamente citostatice și alte trei medicamente adjuvante, care lipsesc la Institutul Oncologic București, vor fi disponibile de săptămâna viitoare, a anunțat, joi, Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a cerut, joi, conducerii Institutului Oncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu” București (IOB) și reprezentanților direcțiilor de specialitate din Ministerul Sănătății un raport privind situația aprovizionării cu medicamente citostatice necesare tratării bolnavilor de cancer.

MS: 16 medicamente citostatice și alte trei adjuvante, disponibile de săptămâna viitoare la Institutul Oncologic

În prezent, sunt discontinuități de aprovizionare pentru 16 medicamente citostatice și alte trei medicamente adjuvante necesare tratamentului pacienţilor de la Institutul Oncologic, scrie antena3.ro.

Medicamentele lipsesc din cauza organizării defectuoase a procedurilor de achiziții centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent, care au consumul cel mai mare și pentru care nu au fost încheiate acorduri-cadru, potrivit Ministerului Sănătății.

Astfel, „echipa de conducere IOB a luat deja măsuri pentru asigurarea tratamentului necesar pacienților și a informat Ministerul Sănătății că vineri a fost finalizată, în regim de urgență, o procedură de negociere pentru medicația lipsă, iar începând de săptămâna viitoare produsele vor fi disponibile”, informează MS.

„Am solicitat echipei de conducere a institutului să demareze o verificare internă a modului în care au fost organizate procedurile de achiziție.

Ministerul Sănătății spune că nu au fost alte probleme de aprovizionarea cu medicamente la alte spitale

Le-am cerut să demareze urgent procedurile legale pentru încheierea acordurilor cadru, astfel încât aceste situații să nu mai apară în viitor și pacienții să beneficieze, la timp, de medicația necesară pentru asigurarea tratamentului, conform protocoalelor teraputice”, a declarat, joi, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății precizează că, în prezent, nu au fost alte situații de discontinuitate privind aprovizionarea cu medicamente oncologice în unitățile sanitare din țară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati