Medicul Beatrice Mahler îndeamnă românii să stea cât mai mult în case: „Trebuie să luptăm pentru viața noastră”

Managerul Institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, îndeamnă populația să stea cât mai mult în case.

„Să stăm acasă fiecare și să ieșim doar în momentul în care avem de mers la serviciu, de făcut aprovizionarea cu nevoile zilnice, altfel numărul de cazuri nu o să scadă”, a declarat, la Digi 24, medicul Beatrice Mahler.

„Activitatea medicală și suprasolicitarea pe care o resimțim e maximă, pentru că numărul de pacienți care ajung cu nevoie de asistență medicală severă și critică infectați cu COVID e mare. Fără să ne mobilizăm toți, să aplicăm regulile pe care le cunoștem deja, nu vom reuși să trecem peste aceste momente.

Trebuie să înțelegem că normalitatea acestei perioade e alta, că reorganizarea vieții noastre trebuie să fie prioritară, pentru că o facem pentru restul vieții noastre. Nu putem altfel, suntem într-un moment critic, de război, trebuie să luptăm pentru viața noastră”, a precizat managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

Autoritățile au raportat vineri, 23 octombrie, 5.028 de cazuri noi de COVID-19 depistate în ultimele 24 de ore. În același timp, 82 de bolnavi au murit în același interval, iar 782 de pacienți sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati