Mihai Şora va fi înmormântat astăzi. Slujba religioasă va avea loc la Biserica Albă, de la ora 13:00

0
Foto: Facebook / Mihai ȘORA

Noaptea trecută cei care au dorit să-și ia rămas bun de la Mihai Şora au trecut pe la Biserica Albă din Capitală. Acolo a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al filosofului. Lăcaşul de cult nu a fost ales întâmplător, era locul pe care Mihai Şora îl numea „Biserica inimii mele” și în care obișnuia să vină pentru a se ruga. 

Regretatul eseist va fi înmormântat la prânz cu onoruri militare în cimitirul Bellu din Capitală.

Luni seară însă, sicriul a fost depus la Biserica Albă, pe care Mihai Şora o numea „biserica inimii sale”, potrivit StirileProTV.

Până târziu în noapte, pe la căpătâiul lui s-au perindat oameni care l-au apreciat şi au vrut să-i aducă un ultim omagiu.

Ultim omagiu pentru Mihai Șora

Sute de oameni care l-au cunoscut pe filosoful Mihai Șora au trecut să-i aducă un ultim ogagiu. L-au întâlnit fie la Academia Română, fie la proteste în Piața Victoriei sau chiar la Biserică Albă, unde participa la sjubă în fiecare duminică.

Filosoful a fost o figură emblematică în Piața Victoriei, acolo unde – în ultimii ani – s-au dus luptele societății civile pentru adevăr. Cei alături de care își dădea întâlnire „la girafă„, în fața Muzeului Antipa, în timpul protestelor, au aprins acum candele și i-au lăsat mesaje emoționante.

Până în ultimele sale zile, Mihai Șora a avut o viață activă. La 106 ani încă participa la evenimente și, de curând, a călătorit.

În 5 februarie era în aeroport, când un angajat l-a poftit să treacă pe la intrarea diplomaților, dar a refuzat politicos.

Anul trecut, filosoful a trecut prin momente grele după ce l-a pierdut pe Andrei, unul dintre cei trei copii ai săi.

Despre ziua în care va pleca spre nemurire, Mihai Şora spunea, nu cu mult timp în urmă: „Nu mă gândesc la ea. Am totală încredere că totul va fi bine. Știu că va veni”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version