Ministerul Educaţiei propune Primăriei Sectorului 1 o formulă de colaborare pentru Baza Cireşarii

Ministerul Educaţiei a anunţat că a propus Primăriei Sectorului 1 o formulă de colaborare în privinţa programului de activitate din Baza Cireşarii, astfel ca accesul vizitatorilor să fie permis în timpul cursurilor şcolare începând cu ora 15, iar în vacanţe accesul vizitatorilor să fie permanent, cu excepţia zilelor în care se desfăşoară activităţi educaţionale.

Ministerul Educaţiei a trimis, luni, Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, proiectul de protocol având ca obiect reglementarea accesului membrilor comunităţii locale în spaţiile de recreere ale unităţii conexe de învăţământ Clubul Copiilor – Baza „Cireşarii”.
„Ministerul Educaţiei s-a implicat şi se implică activ în susţinerea activităţii educaţionale derulate prin intermediul unităţilor conexe de învăţământ. În contextul în care susţinem nevoia deschiderii acestor unităţi către comunităţile locale, am propus Primăriei Sectorului 1 o formulă de colaborare în privinţa programului de activitate din Baza Cireşarii. Ne manifestăm convingerea că eforturile Ministerului Educaţiei de a deschide Clubul Copiilor – Baza Cireşarii către comunitatea locală vor avea un răspuns pozitiv din partea doamnei primar Clotilde Armand, reuşind astfel, în îndeplinirea obligaţiilor legale, să sprijine accesul comunităţii locale în spaţiile de recreere aparţinând acestei unităţi conexe de învăţământ”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat de presă.
Programul de activitate propus de Ministerului Educaţiei prevede ca, în perioada cursurilor şcolare, accesului vizitatorilor să fie permis începând cu ora 15:00, de luni până vineri, cu excepţia intervalului în care în incintă se desfăşoară activităţi educaţionale. De asemenea, în perioada vacanţelor şcolare, accesul vizitatorilor să fie permanent, cu excepţia zilelor în care se desfăşoară activităţi educaţionale.
În documentul transmis de Ministerul Educaţiei scrie că Primăria Sectorului 1 se obligă să asigure igienizarea spaţiului, precum şi colectarea ritmică a deşeurilor, să asigure iluminatul optim în incinta spaţiului, mobilierul şi dotările necesare, paza locaţiei, să supravegheze zona cu sisteme de supraveghere video.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati