Ministerul Energiei plănuiește să angajeze 60 de oameni, pentru a se ocupa de proiectele cu bani europeni

Ministerul Energiei are nevoie de 60 de oameni în plus, în special pentru a se ocupa de proiectele finanțate cu bani europeni. În acest sens, a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru creșterea numărului de posturi.

“Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Energiei este de 392 posturi finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Din numărul maxim de posturi, 2 posturi sunt destinate pentru rețeaua de reprezentare externă, 1 post la Ambasada României în Statele Unite ale Americii – Washington D.C. și 1 post la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Paris – Republica Franceză”, se arată într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Energiei.

Instituția spune că este vorba despre necesitatea de a crea 60 de noi posturi, în special pentru a se putea derula programele cu finanțare europeană pentru sectorul energetic.

“Astfel, se propune suplimentarea personalului Ministerului Energiei din cadrul Direcției Generale Ajutor de Stat și Fonduri Eropene și a structurilor cu atribuții în domeniul serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat și în domeniul proiectelor în domeniul gazelor naturale conform celor expuse, cu un număr corespunzător de 60 posturi, de la 332 la 392”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati