Ministerul Mediului, după explozia din Bucureşti: Nu au fost evoluţii semnificative ale concentraţiilor poluanţilor

Ministerul Mediului a transmis, vineri seară, că, în urma exploziei din zona Grozăveşti, măsurătorile nu au indicat evoluţii semnificative ale concentraţiilor poluanţilor. Cu toate acestea, specialiştii au monitorizat toată noaptea evoluţia indicatorilor de calitate a aerului, potrivit agenției de presă news.ro.

”Având în vedere că au fost constatate degajări de fum, specialiştii APM Bucureşti vor monitoriza, din oră în oră, evoluţia indicatorilor de calitate a aerului din staţiile Reţelei Naţionale”, a transmis, vineri seară, Ministerul Mediului, după explozia din zona Grozăveşti.

Instituţia precizează că, potrivit ANM, pentru intervalul orar 22:15 – 08:00, privind circulaţia aerului în Municipiul Bucureşti – zona Cotroceni – Grozăveşti, se aprecia că cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab, cu viteze de până la 20-25 km/h din direcţie predominant sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de uşoară dispersie şi deplasare lentă spre nord-est.

”În prezent măsurătorile nu indică evoluţii semnificative ale concentraţiilor poluanţilor monitorizaţi ca urmare a evenimentului”, a mai transmis MInisterul Mediului, vineri seara.

Explozie la o țeavă de gaz în zona Grozăvești. Au fost mobilizate zeci de echipaje de intervenție

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati