Ministerul Sănătății anunță controale la firmele care se ocupă de deratizare, dezinfecție și dezinsecție

Ministerul Sănătății (MS) anunță că, începând de vineri, vor avea loc controale la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție și la distribuitorii de produse utilizate în acest scop. Controalele vor fi făcute de echipe mixte, formate din reprezentanți ai DSP, DSVSA și polițiști, pentru a preveni tragedii precum cea de la Timișoara, scrie Ziare.com.

Potrivit MS, Ministerul Sănătății, Ministerul Administrației și Internelor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor au semnat, joi, un Protocol de colaborare pentru desfășurarea unei acțiuni de control la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar și la distribuitorii de produse utilizate pentru realizarea unei astfel de acțiuni.

Acțiunea de control va începe în 22 noiembrie și se va desfășura până în 31 decembrie.

„Echipe mixte formate din reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică, inspectori ai direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranță alimentului, dar și personal al Poliției Române vor verifică documentele privind înființarea și funcționarea prestatorilor de servicii, documentele privind instituirea și atestarea personalului care își desfășoară activitatea în aceste societăți comerciale”, arată MS.

De asemenea, se va verifică conformitatea produselor folosite în cadrul operațiunilor, conformitatea produselor deținute la dată controlului, precum și orice alte documente sau aspecte relevante în timpul controlului.

„Am cerut că reprezentanții direcțiilor de sănătate publică să fie pregătiți că mâine să se alăture echipelor de control pentru această acțiune. Lucrăm acum la ordinele comune de control care prevăd metodologia de control. Este nevoie de astfel de acțiuni în scopul protejării sănătății publice, pentru că tragedii precum cea de la Timișoara să fie prevenite”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, citat în comunicat.

La Timișoara, un bebeluș de nouă zile, un copil de trei ani și mama acestuia au murit după ce în blocul în care locuiau s-a făcut deratizare și dezinsecție, alte zeci de persoane fiind intoxicate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati