Ministru Economiei: Vorbim aproape cu certitudine de înghețarea salariilor demnitarilor

0

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat joi, că „aproape cu certitudine” salariile demnitarilor vor fi înghețate în 2021.

„Este parerea dânsului (Valentin Lazea, economist șef BNR – n.r.), un scenariu la care dansul s-a gandit. Nu vorbim de taierea salariilor bugetarilor. Vorbim eventual de inghetarea, aproape cu certitudine, a salariilor demnitarilor”, a declarat Virgil Popescu, la Antena 3, întrebat dacă Guvernul Orban va tăia salariile bugetarilor cu 20%, așa cum a propus economistul-șef BNR Valentin Lazea.

Economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, a declarat, joi, că tăierea salariilor bugetarilor cu 20% și reducerea programului de lucru la patru zile pe săptămână în sistemul public reprezintă soluții de reducere a deficitului bugetar în 2021, afirmând că înghețarea salariilor ar fi insuficientă pentru rezolvarea problemei.

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale de României (BNR), Dan Suciu, a declarat că măsura nu este o propunere oficială a Băncii Centrale și că nu Valentin Lazea decide cum să se reducă deficitul bugetar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version