Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu vrea o „resetare completă a Eurovision, pe alte baze”

0
163
Romascanu

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a pledat luni pentru o resetare completă a Eurovision „pe alte baze”, subliniind că împărţirea politică a voturilor nu are nicio legătură cu performanţa artistică.

„Reuşim să politizăm din ce în ce mai tare un fenomen care a început unul pur cultural şi de unire a tuturor ţărilor din Europa la momentul respectiv şi acum sub sigla, steagul Eurovision, şi să compromitem nu numai fenomenul în sine, ci să compromitem şi atenţia şi sprijinul pe care, inevitabil, trebuie să i le acordăm Ucrainei. Ucraina trebuia să câştige şi probabil că a câştigat pe merit. Nu avea nevoie de asemenea lucruri. Şi cei care au gândit – şi sper din suflet că nu au fost românii în această situaţie – şi cei care au gândit de la EBU să facă un asemenea transfer de voturi şi-au făcut un rău lor, au făcut rău competiţiei în sine şi au făcut rău Ucrainei până la urmă”, a spus Romaşcanu.

Lucian Romaşcanu a arătat că „poate doar publicul să conteze” în stabilirea câştigătorilor Eurovision.

„În ceea ce priveşte Ministerul Culturii, nu suntem implicaţi în această chestiune, dar sigur că ne preocupă. Şi mi-aş dori ca acest mesaj pe care îl dau eu aici, deşi e foarte departe Bucureştiul de locurile unde se întâmplă organizarea acestui festival, să se întâmple o resetare completă a Eurovision pe alte baze, poate doar publicul să conteze, pentru că această împărţire politică a voturilor pe care o vedem de ani de zile nu are niciun fel de legătură cu performanţa artistică. (…) Să transmitem toţi, pe toate căile, nevoia unei reforme fundamentale a Eurovision”, a arătat ministrul.

De asemenea, Romaşcanu a mai spus că va vorbi la TVR pentru a „înţelege ce s-a întâmplat acolo”. La rândul său, ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, a precizat că nu e un fan al Eurovision, caracterizând competiţia „un pic deplasată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.