Ministrul Mediului anunță vouchere pentru becuri inteligente: „Toţi românii se pot înscrie”

Ministerul Mediului va derula un nou program prin intermediul căruia românii vor putea primi vouchere pentru achiziţia de becuri inteligente.

Ministrul Mediului a anunţat cum se va derula programul, potrivit Antena 3 CNN.

„Programul presupune să funcţioneze pe aceleaşi reguli şi aceleaşi principii pe care s-a mers în programul Rabla pentru electrocasnice. Ministerul Mediului, prin AFM, a derulat mai multe etape ale acestui program de schimbare a echipamentelor consumatoare de energie electrică din fiecare gospodărie.

Venim în completarea programului Rabla pentru electrocasnice cu acest program prin care susţinem schimbarea becurilor cu unele mult mai eficiente, schimbarea becurilor clasice cu unele pe LED. Principiul este acelaşi, regulile, în mare, sunt aceleaşi. Se înscriu acei furnizori de becuri care vor să participe în program la AFM, după care se deschide o sesiune de înscriere pentru beneficiari.

Toţi cetăţenii, indiferent de venituri, se pot înscrie”, a explicat ministrul.

Criteriile de înscriere sunt următoarele:

– domiciliul în România;

– fără datorii la stat;

– vârsta de 18 ani;

– să predea un număr echivalent de becuri uzate.

„Sunt aceleaşi criterii ca în programul Rabla pentru electrocasnice. Vor fi gospodării care pot face o economie semnificativă prin schimbarea becurilor, acolo unde nu sunt foarte multe echipamente electrocasnice instalate”, a mai explicat ministrul Mediului.

Concret, voucherele vor putea fi acordate pentru achiziţionarea becurilor LED de maximum 15W. Totodată, suma vehiculată iniţial pentru vouchere este de 200 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati