Ministrul Sănătății: Bucureștiul NU se carantinează de Paște

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, dă asigurări că nu se va lua măsura carantinării Bucureştiului de Paşte şi spune că niciuna dintre deciziile deja anunţate de Guvern nu se schimbă.

Ministrul subliniază că noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi.

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști.

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.

Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.

Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook, în noaptea de marţi spre miercuri.

Precizările lui Vlad Voiculescu vin după ce în Monitorul Oficial a fost publicat un nou ordin privind carantinarea unor localități, nivelul de testare pentru COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Astfel, unele localități ar putea intra mai ușor în carantină, care s-ar putea întinde pe o perioadă mai lungă de timp.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati