Minore abuzate chiar de asistentul maternal, în București. Ce spune Poliția Capitalei

Două minore din Capitală au fost abuzate chiar de asistentul maternal care trebuia să le fie ca un tată. Una dintre fete ar fi rămas însărcinată și a fost constrânsă de bărbat să facă avort. Este vorba despre o familie de asistenți maternali, care aveau în grijă trei fete.

Pe două dintre fete, în vârstă de 14, respectiv 15 ani, cel care trebuia să le fie ca un tată le-a abuzat sexual.

Potrivit Consiliului Tinerilor Instituționalizați, adică a copiilor care trăiesc în centre de plasament, una dintre cele două fete minore a rămas însărcinată. Mai mult decât atât, asistentul maternal care le-a abuzat, a constrâns-o pe fată să facă avort.

DGASPC Sector 4 a aflat despre acest caz pe data de 14 iulie 2021.

Toate cele trei fete au fost luate și internate de urgență într-un centru de tranzit, unde primesc consiliere de specialitate și se află în afara oricărui pericol.

Poliția Capitalei face cercetări în cazul fetelor minore care ar fi fost violate de către asistentul maternal

DGASPC Sector 4 a decis și suspendarea contractului bărbatului.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 (DGASPC Sector 4) și Poliția Sectorului 4 au reacționat, marți, în urma acuzațiilor conform cărora două minore ar fi fost abuzate de un asistent maternal.

Protecția Copilului a transmis că a luat măsura preluării minorelor din familia asistentului, iar fetele au fost plasate într-unul din centrele din subordinea Direcției, în timp ce persoana suspectată că ar fi comis abuzul a fost suspendat până la finalizarea cercetărilor:

”La data de 14.07.2021 am luat la cunoștință despre un posibil abuz comis de un asistent maternal asupra a două minore aflate în plasament la familia acestuia. D.G.A.S.P.C. Sector 4 a luat imediat măsura preluării minorelor de la familia asistentului maternal și a instituit măsura de protecție în regim de urgență la unul din centrele aflate în subordinea Direcției. Acestea se află în buna îngrijire a colegilor noștri de la D.G.A.S.P.C. Sector 4. Totodată, au fost sesizate organele de poliție si a fost informată ANDPDCA – Autoritatea Națională competentă în domeniul protecției copilului. Persoana suspectată a fost imediat suspendată din funcție până finalizarea cercetărilor. În prezent, se efectuează cercetări de către organele abilitate cu privire la suspiciunea de abuz asupra minorelor”, a transmis DGASPC Sector 4.

Poliția a transmis, de asemenea, că speța se află în instrumentarea Secției 26, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, și a fost deschisă încă din iulie 2021, la sesizarea reprezentantului unui centru de primire în regim de urgență. Polițiștii susțin că au desfășurat mai multe activități în speță, au ridicat probe și mijloace de probă și au dispus expertize:

”Cu privire la o situație în care sunt implicate minore instituționalizate, facem următoarele precizări. Cauza se află în instrumentarea Secției 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Cercetările au fost declanșate în luna iulie 2021, când subunitatea de poliție a fost sesizată de către un reprezentant al unui centru de primire în regim de urgență, cu privire la faptul că două minore, ar fi fost victimele unor agresiuni sexuale, fiind indicat ca posibil agresor asistentul maternal la care se aflau in plasament. Din datele și probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că faptele ar fi fost săvârșite până în luna iulie 2021, când cele două minore au fost internate într-un centru de pe raza sectorului 4. În cauză au fost efectuate mai multe activități procesual penale, au fost ridicate probe și mijloace de probă și dispuse expertize. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, agresiune sexuală și coruperea sexuală a minorilor”.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati