Mircea Lucescu – Lirism și Cinism!

0

Modest și prudent fotbalist (dar hiperbolizat de câteva „condeie imorale”)!!! Inteligența nativă și-a transformat-o în iscusința de a modifica spațiul său limitat de joc din teren (zonele avansat – lateral) de acțiune, în Teren-Tehnico-Tactic, dându-i o importanță exagerată, emfatică.

Manevrănd rafinat și ingenios „spirite” fotbalistice cerebrale și „ideologice” (Traian Ionescu, Angelo Niculescu, Dumitru „Nae” Nicușor etc.) inoculăndu-le o înțelegere voluntară a ideilor Lui, transformând „spoiala” de talent, în vopsea valoroasă, strălucitoare…. Durabilă.

  • „Scribii” de casă exagerează cu faimoasele sale centrări, în realitate coechipierii făceau pariuri unde se va îndrepta mingea șutată de el : în teren, în spatele porții sau în…. Tribună.
    Contestă că a fost subordonat timpurilor și că a fost partenerul lor fidel deși a fost susținut de toți cu (de)…. Toate.

Din păcate, succesul (de necontestat ca Antrenor, cel mai Mare, încetați cu apropieri sau adăugiri…. Colosal : îndrumător, pedagog, organizator, strateg), i-a „furat” bucuria de a Trăi.

  • M. L. are calitatea de a-și stăpânii instinctele ostile și impulsurile partizane datorită acestui prinos…. „Donație” cu care l-a cinstit și înzestrat Divinitatea…. Antrenoratul.
Lucescu Lupu
Foto: Prosport/Gandul.ro; Călăuzitorul și favoritul Său: Discipol, Epigon…. Adept!

S-a devotat acestui deziderat iar „creația” l-a transformat într-o personalitate care și-a atins înălțimea și grandoarea visată.

Conștient de prestigiul său, fascinează în continuare, El profită…. dar și caută o latură întunecată și o istorie a Sa personală.
Individualitate excepțional de dotată, rămâne însă tributar : cupidității și arivismului.

La Mulți Ani și Sănătate, Mircea Lucescu!

Scris de Vali Savadosi

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version