Mișcare de solidaritate la Ambasada Ucrainei din București – VIDEO

Manifestații la București. Mai multe ONG-uri anunță mișcări de solidaritate la Ambasada Ucrainei. Totodată, sunt programate proteste la Ambasada Federației Ruse, în contextul atacului pornit joi de Moscova împotriva Ucrainei.

Mai multe ONG-uri au anunțat că vor organiza o mișcare de solidaritate față de Ucraina, în fața ambasadei de la București. Mișcarea va continua și sâmbătă, de la ora 16:30.

„În dimineața aceasta au sunat sirenele antiaeriene în Kiev. Explozii au loc și în marile orașe ale Ucrainei. Cu câteva ore mai devreme, Vladimir Putin a declarat război acestei țări cu care noi împărțim granițe. Zeci de mii de oameni fug deja din calea războiului.

Vino diseară, de la ora 18:00, în fața Ambasadei Ucrainei pentru a transmite un mesaj de susținere și de pace deopotrivă: nu vrem război în Europa, vrem ca Rusia să își retragă forțele armate din Ucraina. E momentul să fim solidari cu vecinii noștri și să ne gândim cum îi putem ajuta!”, au anunțat organizatorii.

Astfel, zeci de persoane s-au adunat în zona ambasadei Ucrainei, având afişe cu mesaje care îndeamnă la pace: „Fără graniţe, fără război”, „Solidari cu oamenii din Ucraina. Fără război”, „Stand with Ukraine”.

Iniţiatorii manifestaţiei au anunţat că vor merge apoi până la Ambasada Rusiei, „în semn de protest faţă de acest act de agresiune împotriva unui stat european”.

De asemenea, partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu a anunțat că va organiza o manifestație în fața Ambasadei Rusiei.

„Condamnăm invazia militară a Rusiei în Ucraina. Suntem îngrijorați de soarta etnicilor români de acolo și de amenințările repetate asupra teritoriului României”, a anunțat George Simion, pe pagina sa de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati