Mobilizare masivă în Sectorul 2 pentru acţiunile de deszăpezire şi de combatere a poleiului în sezonul rece

Sectorul 2, pregătit de iarnă. Mobilizare masivă în Sectorul 2 pentru acţiunile de deszăpezire şi de combatere a poleiului în sezonul rece.

  • Primăria Sectorului 2 va acționa mecanizat pe 933 de artere şi va curăţa trotuarele din jurul a 100 de clădiri (şcoli, grădiniţe etc.) ”În total, dispunem de 92 de utilaje şi implicăm 458 de persoane, prin principalul operator de salubritate din Sectorul 2 şi prin ADP Sector 2.”, transmite sursa citată.

Primăria Sectorului 2 a aprobat „Programul de măsuri şi de acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului, pentru iarna 2023-2024″, pentru ca atât circulaţia auto, cât şi cea pietonală să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Activitatea de deszăpezire şi de combatere a poleiului va fi asigurată de principalul operator de salubritate şi de Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 2.

Resursele mobilizate de Primăria Sectorului 2 prin principalul operator de salubritate:

”Suntem pregătiţi să intervenim atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, în funcţie de necesitate, cu 51 de utilaje (autobasculante cu plug, autospeciale, freze, încărcătoare frontale etc.) pe 933 de artere din Sectorul 2, împărţite în 10 zone de lucru”, arată PS2 într-un comunicat de presă.

Pentru a degaja aceste 933 de artere, necesarul estimat este de 2.500 de tone de sare, 2,35 tone de clorura de calciu şi 350 de tone de motorină, luând în considerare cantităţile ce au fost folosite în anii anteriori.

În programul de deszăpezire pentru iarna 2023-2024 sunt implicate 345 de persoane, personal al companiei de salubritate.  

”Pentru ca circulația să se poată desfăşura fără sincope, vom elibera carosabilul curățând mecanic zăpada cu utilaje cu pluguri, vom combate poleiul şi gheaţa prin stropirea carosabilului cu clorura de calciu lichidă, dar şi prin împrăştierea de material antiderapant solid. Totodată, vom curăța gurile de scurgere şi vom încărca şi transporta zăpada şi gheaţa”, precizează sursa citată.

Toate utilajele şi maşinile sunt dotate cu staţii radio, astfel încât dispeceratul să poată lua decizii rapid în funcţie de informaţiile din teren.

Întreaga flotă este monitorizată în permanenţă, utilajele şi maşinile fiind dotate cu sisteme GPS, susține autoritatea locală:

”În paralel, activitatea de deszăpezire prestată de operatorul de salubritate este monitorizată şi de inspectorii Primăriei Sectorului 2, tocmai pentru a ne asigura că intervențiile se fac eficient.”

Resursele Administraţiei Domeniului Public Sector 2

În plus faţă de acţiunile pe care primăria le desfăşoară prin operatorul de salubritate, ADP Sector 2 mobilizează 113 angajaţi ai instituţiei care vor deszăpezi exclusiv trotuarele din jurul a 100 de clădiri publice, în special şcoli şi grădiniţe dar şi alte instituţii publice.

ADP Sector 2 dispune de 41 de utilaje (tractor cu lamă, sărăriţă etc.)

Pentru activitatea de deszăpezire ADP Sector 2 estimează un necesar de 300 de tone de nisip, 20 de tone de sare, 40 tone de motorină şi 10 tone de clorură de calciu.

Toate aceste resurse, umane şi materiale, sunt pregătite să intervină în teren pe durata întregului sezon de iarnă, adică în perioada 15 noiembrie-15 martie, însă în situaţii deosebite, în funcţie de condiţiile meteo reale vom interveni şi în afara acestei perioade.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati