NEWS ALERT Polițistul care a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni NU se afla în misiune, spun procurorii

1
1123

Polițistul care a lovit joi două fetițe pe trecerea de pietoni în București avea viteza peste limita legală și nu se afla în misiune, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Parchetului Sectorului 1 din București. În urma accidentului, una dintre fete a murit.

”Nu a respectat regimul de viteză, se face expertiză pentru a determina viteza cu care se deplasa”, a spus procurorul într-o declarație de presă.

El a adăugat că polițistul care conducea mașina poliției avea semnalele luminoase pornite, dar nu și pe cele acustice.

Principalele declarații ale purtătorului de cuvânt al Parchetului, Radu Călin:

  • Agentul de poliției nu a respectat limita maximă de viteză și nu a acordat prioritate de trecere victimei. Victima, minoră de 13 ani, era angajată în traversare pe trecerea de pietoni.
  • Procurorul de caz apreciază cu vedere la dispunerea unor măsuri preventive. S-a reținut că avea semnalele vizuale pornite, nu și cele acustice, și nu se afla în misiune.
  • Se administrează mijloacele de probă și se fac cercetări cu privire la aceste aspecte. S-a reținut, repet, că nu era în misiune și avea semnalele luminoase pornite.
  • S-a reținut că n-au fost respectate prevederile legale și s-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză, s-a dispus o expertiză care va stabili ce viteză avea.

Purtătorul de cuvânt al Poliției a precizat ieri că polițistul se afla în misiune, cu semnalele luminoase pornite.

Reamintim, joi, două fetițe care traversau strada au fost lovite de o mașină de poliție, în Sectorul 1 din București. Una dintre fetițe a decedat, iar cea de a doua se află în spital, dar este în afara oricărui pericol.

1 COMENTARIU

  1. Sa va fie rusine NEMERNICILOR cu misiunile voastre scoase din chipiu, cand va arde legea.Nenorocitilor opriti-va!
    Protestat pentru drepturi?! Dar obligatiile si morala va strang de gat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.