NEWS ALERT Protest al taximetriștilor, în Piața Constituției. Se cere fiscalizarea Bolt și Uber

1
121
Foto: captura video Antena3 CNN

Traficul rutier este parțial blocat în Piața Constituției din București, ca urmare a unui protest al taximetriștilor. Sute de șoferi și mașini au primit autorizație pentru miting.

Astăzi, 29 ianuarie 2024, în intervalul orar 06.00-15.00, Asociaţia Şoferilor de Taxi București-Ilfov organizează o adunare publică de protest, în parcarea din Piaţa Constituţiei.

La manifestare sunt așteptați să ajungă circa 500 de taximetriști din întreaga țară, nemulțumiți de concurența neloială pe care le-o fac companiile de ride sharing.

Aceștia cer eliminarea tarifului dinamic pentru companiile de ride sharing.

Potrivit unui comunicat al asociațiilor care participă la protest, taximetriștii cer ”eliminarea nedreptăților și dublei masuri, create în timp, între Taximetrie și Transportul Alternativ!”

Acțiunea are ca scop atragerea atenției Guvernului României privind multiplele solicitări depuse în ultimele șapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019.

  • ”Sperăm că publicul și massmedia să înțeleagă lista noastră de revendicări, ne cerem scuze pentru disconfortul creat bucureștenilor și sperăm că cererile noastre vor fi auzite de decidenți”, transmit taximetriștii.

Pe lista revendicarilor se află următoarele puncte:

1. Respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor și comisioanelor printr o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu SUSPENDAREA avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

2. Limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calității vieții și aerului, aglomerării traficului și poluarea din marile orașe.

3. Eliminarea posibilității de emitere a copiei conforme pentru auto deținute de operatori cu contract de comodat sau închiriere. Ridicarea pragului de autorizare la vechimea mașinii, minim E6.

4. Interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturisme la platformele digitale.

5. Eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concutenței cu privire la practicile înșelătoare legea 204/2019,legea transportului alternativ, este o lege anti-concurențială, care pe lânga faptul că este neconstituțională, legiferează în fapt „transportul alternativ” în mod preferențial și în dauna activității de taximetrie la nivel național și care, în final, va conduce la intrarea în colaps a activității de taximetrie și care a dus deja la pierderea a mii de locuri de muncă la nivelul întregii țări.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.