NEWS ALERT Protestatarii AUR au forţat intrarea în Parlamentul României/ Mașinile ambasadorilor SUA și Japoniei au fost vandalizate

Protestatarii au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au înconjurat clădirea. Accesul publicului nu este permis în curtea Parlamentului, fiind porți cu pază.

UPDATE 12.50: Mașinile ambasadorilor SUA și Japoniei au fost vandalizate.

Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate în curtea Senatului de protestatarii AUR.

Ambasadorul SUA a avut o întâlnire în cardul Senatului cu Florin Cîțu. În tot acest timp, mașina acestuia a fost vandalizată de protestatari.

La fel și mașina ambasadorului Japoniei, care a avut o întâlnire cu cei din Comisia pentru Politică Externă, spune Titus Corlățean.

”A fost un eveniment programat de mai multă vreme. A fost un moment deosebit, apreciat de ambasadorul Japoniei, pentru ca la final să trecem printr-un moment extrem de neplăcut, respectiv imposibilitatea ambasadorului să mai poată ieși din clădirea Parlamentului. La acel moment nu s-a putut efectua accesul exterior, însă cu sprijinul SPP, Jandarmeriei și cei din Protocolul Parlamentului am reușit să asigurăm ieșirea din clădire”, a declarat Titus Corlățean la Antena 3.

UPDATE 12.03: Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a întărit dispozitivul de protecție de la Parlament, iar ușa masivă de la intrarea în sediul Senatului a fost blocată, transmit Antena 3 și Digi24.

UPDATE 11.57: Jandarmii au blocat acum intrările în curte, iar mai mulți protestatari care se află în afara Parlamentului încearcă să escaladeze gardurile.

Mai mulți protestari sunt urcați pe garduri.


Știre inițială

Câteva sute de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului și s-au îndreptat spre intrările în clădire.

Au spart cordonul de jandarmi, a fost scandal la intrarea de la Senat, oamenii au înconjurat clădirea şi au intrat in curtea Parlamentului, unde s-au ciocnit cu jandarmii.

Un cordon de jandarmi a fost format în fața intrărilor în Parlament.

Forțele de ordine au format un cordon pe scările de la intrarea în clădire, însă nu intervin pentru restabilirea ordinii. Majoritatea intrărilor sunt blocate de protestatari și mulți parlamentari nu pot să ajungă în clădire.

Sunt proteste îndreptate împotriva introducerii certificatului verde.

Foto: Facebook / AUR

Traficul este restricționat în zonă

Traficul rutier a fost restricționat marți pe bulevardul Națiunile Unite din cauza mitingului AUR.

Ca urmare a desfășurării unei manifestații publice, Brigada Rutieră a dispus restricționarea traficului rutier pe bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P.Hașdeu și bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertății către Hotel Marriot.

Brigada Rutieră le solicită șoferilor să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

De asemenea, pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, scrie Mediafax.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati