Newsweek.ro: Contract secret, negociat de un afacerist pro-rus pentru Nicușor Dan. USR refuză să-l facă public

0

Conducerea USR refuză să răspundă la câteva întrebări legate de relația dintre Nicușor Dan, candidatul pe care îl susține la primăria București și omul de afaceri pro-rus Matei Păun. Acesta din urmă l-a sprijinit financiar pe Nicușor Dan, după cum a dezvăluit Newsweek România.

Potrivit Newsweek.ro, conducerea USR s-a arătat iritată de controversata conexiune dintre omul de afaceri pro-rus, Matei Păun, și Nicușor Dan, candidatul independent pentru un nou mandat la primăria Capitalei susținut de Alianța Dreapta Unită (ADU), din care fac parte USR, PMP și Forța Dreptei.

Newsweek România a scris că Nicușor Dan își face publicitate stradală în București exclusiv pe panourile de afișaj ale unei singure companii: Getica OOH SRL, firmă controlată de doi oameni de afaceri – Jean Rădulescu și Ion Arin Alexandru –  care sunt parteneri vechi ai lui Matei Păun:

”Valoarea pe două luni a contractului de publicitate stradală a fost avansată chiar de Nicușor Dan și este de 180.000 euro.

O confirmare oficială, prin documente, a acestei sume nu există, deși Newsweek a cerut informația lui Nicușor Dan, USR și lui Matei Păun.”, transmite sursa citata.

Afaceristul Matei Păun a recunoscut că făcea vizite dese la Moscova și punea la îndoială regimul dictatorial instituit de Vladimir Putin. Mai mult, punea sub semnul întrebării revoluția portocalie din Ucraina, în urma căreia Rusia a decis să anexeze ilegal Crimeea.

USR cere dovezi în privința sponsorizării lui Nicușor Dan de către Matei Păun

După publicare investigației Spasibo Matei Păun. Nicușor Dan, publicitate electorală de 200.000 Euro de la un afacerist pro rus, Newsweek România a trimis un set de 10 întrebări Dianei Stoica, șefa campaniei electorale a USR pe București dar a primit doar un răspuns scurt și lapidar în privința relației dintre Păun și Nicușor:

  • “Nu am văzut nicio dovadă referitoare la afirmația conform căreia Matei Păun ar fi unul dintre sponsorii candidaturii lui Nicușor Dan pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Municipiului București, cu atât mai puțin că ar fi principalul sponsor al acesteia. Mai mult, Nicușor Dan a negat public această presupunere”, susține Stoica.

Newsweek România a cerut conducerii USR să pună la dispoziție o copie după contractul de publicitate stradală încheiat între stafful de campanie al lui Nicușor Dan și compania de publicitate stradală Getica OOH SRL controlată prin interpuși chiar de către afaceristul pro rus Matei Păun.

Getica este cel de-al doilea jucător din piața de publicitate outdoor din București. Numărul panourilor și amplasarea acestora în București nu este publică nicăieri iar oficialii companiei refuză să ne pună la dispoziție orice fel de informații relevante legate de relația cu candidatul Nicușor Dan pe care le consideră comerciale și confidențiale.

Citește AICI articolul complet!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version