Nicolae Ciucă, către patronate: Cota unică de impozitare are efecte benefice asupra economiei, iar guvernul pe care îl conduc nu are în vedere introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri

0
Cota unică de impozitare are efecte benefice asupra economiei, iar guvernul pe care îl conduc nu are în vedere introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri. Aceasta a fost una dintre concluziile întâlnirii pe care am avut-o, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Confederației Patronale ”Concordia”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, președinte al PNL.
Ciucă afirmă că această asociație este un important partener social al executivului, companiile membre generând o cotă cumulată de 30% din PIB-ul României.
”Le-am prezentat soluțiile pe care le avem la nivel guvernamental pentru problemele pe care mi le-au semnalat: deficitul de forță de muncă se poate acoperi atât prin eficientizarea procedurilor de recrutare a lucrărilor din afara UE, cât și prin programe active de stimulare a inserției pe piața muncii a cetățenilor români. De asemenea, vom identifica resursele necesare continuării programului Kurzarbeit, destinat sectoarelor afectate de invadarea Ucrainei de către Rusia”, spune premierul.
I-am asigurat pe reprezentanții organizației patronale că vom continua programele guvernamentale de protejare a cetățenilor și a economiei de efectele crizei energetice. Avem resursele financiare pentru a susține măsurile de plafonare a tarifelor și avem în plan proiecte ample de modernizare și dezvoltare în domeniul electricității, pe tot parcursul de la producție până la furnizare, mai afirmă Ciucă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version