Nicușor Dan anunță licitația masterplanului pentru dezvoltarea rețelei pistelor de biciclete din București

Primăria Capitalei anunţă licitaţie pentru elaborarea documentaţiei aferente unui master plan pentru pistele de biciclete.

Conform anunţului de pe SICAP, valoarea totală estimată a contractului este de 838.700 lei. Durata totala a serviciilor este de 12 luni, incluzând două etape, scrie G4Media.

„În prezent circulaţia bicicliştilor se desfăşoară pe partea carosabilă şi pe trotuar, participanţii la trafic neavând asigurate condiţii optime de siguranţă şi confort. Zonele de intersecţii nu sunt marcate cu marcaj orizontal şi vertical pentru biciclişti, nu există semnalizare de atenţionare şi reglementare a circulaţiei bicicliştilor”, se explică în anunţ.

Prin realizarea acestui master plan, municipiul Bucureşti intenţionează să stabilească direcţiile de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban, ciclismului şi cicloturismului.

„Scopul acestui master plan este de a identifica trasee pentru realizarea unei reţele extinse de piste de biciclete, pentru a încuraja utilizarea bicicletei concomitent cu crearea infrastructurii necesare”, precizează sursa citată.

Municipalitatea urmăreşte prin acest proiect asigurarea legăturii între zonele rezidenţiale şi zonele principale de interes (locuri de muncă, de educaţie, comerciale, instituţii), precum şi între reţeaua de piste deja existentă, precum şi cu localităţile din jurul Capitalei, cu platformele industriale limitrofe, cu zonele de interes turistic, de agrement şi recreere.

În prima etapă, derulată pe o perioadă de patru luni, prestatorul va analiza principalii generatori de trafic/zone de interes şi destinaţii de agrement la nivelul Capitalei, va identifica nevoile utilizatorilor de biciclete actuali şi potenţiali şi va analiza situaţia infrastructurii existente.

În etapa a doua, el va analiza, identifica şi prioritiza noi trasee, pentru o reţea extinsă de piste de biciclete noi în funcţie de dezvoltarea unor zone.

„Autoritatea contractantă va pune la dispoziţia prestatorului o analiză de tip nivel de serviciu (Level of Service) şi o matrice origine-destinaţie actualizate folosind modelul de transport al regiunii Bucureşti-Ilfov, în vederea fundamentării traseelor velo”, se mai menţionează în anunţ.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 35%, iar experienţa în realizarea şi elaborarea de politici publice/strategii 65%.

Ofertanţii trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani au prestat servicii similare cu cele care fac obiectul procedurii de atribuire, la nivelul unuia sau mai multor contracte.

Licitaţia se desfăşoară prin procedură simplificată, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 2 noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati