Nicușor Dan: Bani în buget pentru finalizarea primului bloc de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea

Proiectul de buget pentru anul 2021 va include banii necesari pentru finalizarea primului bloc de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea, informează primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Acesta s-a întâlnit astăzi la sediul Primăriei Capitalei cu reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale care au solicitat ca lucrările la blocurile de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea să continue.

„Le-am confirmat faptul că este deja agreat împreună cu consilierii USR PLUS, PNL şi PMP că vor fi alocaţi bani pentru aceste locuinţe. Vom include în actualul buget banii necesari pentru finalizarea primului bloc de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea.

Săptămâna viitoare va fi publicat bugetul în formă actualizată. Odată cu votul consilierilor din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cei care încă din septembrie 2020 au primit repartiţii în acest bloc vor avea certitudinea că în cel mai scurt timp vor beneficia de aceste locuinţe”., a declarat edilul Capitalei.

Primul imobil care va fi finalizat pe Bd. Prelungirea Ghencea nr. 322- 326 va avea 11 etaje, 114 apartamente cu 1, 2 şi 3 camere, 155 locuri de parcare (subterane şi supraterane), iar la parter pot fi amenajate spaţii comerciale pe o suprafaţă de 934 mp.

Primăria Capitalei a atribuit toate cele 114 locuinţe, conform listei de priorităţi aferente anului 2020 aprobată prin H.C.G.M.B., însă o Notă de atribuire a fost refuzată şi două Note de atribuire nu au fost ridicate.

Beneficiarii acestui proiect sunt persoane aflate pe lista de priorităţi, întocmită anual pentru familiile aflate în situaţii grave sau deosebite: persoane cu dizabilităţi, vârstnici care au fost evacuaţi în urmă retrocedării imobilelor şi care nu au posibilitatea obţinerii unui credit, familii monoparentale, sau alte situaţii în care acestea se află la limita marginalizării sociale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati