Nicușor Dan: Cele mai multe companii municipale vor intra în lichidare. Ce se va întâmpla cu angajații

Noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că va desființa aproape toate companiile municipale și că va recupera ceea ce au primit acestea de la administrația Firea.

În schimb, i-ar putea angaja la primărie pe unii dintre salariații acestor societăți.

Încă din timpul campaniei electorale, Nicușor Dan a promis că va desființa companiile municipale, cu excepția SC Termoenergetica SA, care administrează sistemul de termoficare al Capitalei.

Nicușor Dan a fost întrebat dacă le va deființa pe loc, în condițiile în care multor companii le-au fost delegate deja servicii publice, scrie Hotnews.ro.

”Pe loc, nu. Ele trebuie să intre în procedură de lichidare, cele mai multe dintre ele. În acestă procedură trebuie relocat serviciul care le-a fost alocat.

Și trebuie să valorificăm patrimoniul care le-a fost alocat. Principala lor menire era să diminueze cheltuielile pe care primăria le face.

Și așa cum am arătat în campania electorală, cheltuielile nu numai că nu s-au diminuat, ci au crescut pe alocuri la 30%, cum a fost la (companiile municipale – n.red.) Spații verzi și Cimitire.

Suntem obligați să păstrăm Termoenergetica SA (care furnizează căldură și apă caldă în București – n.red.). Este o discuție cu Energetica Servicii SA (născută, ca și Termoenergetica SA, din divizarea unei companii municipale mai vechi numite Energetica SA – n.red.), care este cumva satelitul lui Termoenergetica SA.

Mai sunt niște colective interesante. Cum este cel de la Managementul Traficului, unde sunt oamenii de la Administrația Străzilor, care au fost transferați în această companie. Și pe care vrem să-i aducem înapoi la administrația străzilor.

Mai este un colectiv interesant la Compania de Protecție Civilă care face toată aceste documentații pentru risc seismic și risc la incendiu în școli. Sunt echipe care s-au constituit și care trebuie folosite, dar bineînțeles, pe principii de eficiență”, a precizat Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati