Nicuşor Dan, despre situația depozitelor de deşeuri: Pentru 2-3 ani, cel de la Vidra ne este suficient

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost întrebat, miercuri, despre situaţia depozitelor de deşeuri din Capitală, în situația în care pe 1 iunie s-a închis cea mai mare groapă de gunoi, depozitul din Chiajna. Astfel, edilul Capitalei spune că depozitul de la Vidra este „suficient” pentru deşeurile din Bucureşti pentru o perioadă de 2 – 3 ani.

„Am vorbit şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, (…) domnia sa mi-a spus că are în vedere variante alternative la Vidra, pe care să le dezvolte, dar şi la Vidra cei de la Eco Sud ne-au spus că pot să dezvolte (capacitatea – n.r.), în măsura în care este necesar, dar, repet, pentru 2 – 3 ani de acum Vidra ne este suficient”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că depozitul de la Vidra poate să mai primească între 2 şi 3 milioane de tone de gunoi. „Bucureştiul produce anual 1 milion de tone, ceea ce ne dă un răgaz ca în acest interval să facem colectare selectivă, ce înseamnă o diminuare a volumului de gunoi ce ajunge la groapă, să facem instalaţiile de tratare care să reducă şi ele cantitatea gunoi ce ajunge la groapă, să vedem dacă ei sau alţi operatori economici au posibilitatea de a extinde capacitatea de depozitare”, a explicat Nicuşor Dan.

UE nu mai finanţează incineratoare de deşeuri şi nici bucureştenii nu vor această soluţie, a completat edilul: ”Am avut un acord informal cu primarii sectoarelor municipiului Bucureşti de a constitui o ADI (asociaţie de dezvoltare intercomunitară – n.r.) prin care să putem să luăm fiecare bani europeni pe exerciţiul 2014 – 2020. Începând de azi, acest proiect de statut de ADI e în consultare publică pe site-ul municipalităţii”.

Depozitul din Chiajna, închis de la 1 iunie

El a amintit că a fost întrerupt încă din vara anului trecut contractul dintre municipalitate şi Iridex în ceea ce priveşte depozitul de gunoi din Chiajna.

„Dumnealor au avut cu municipalitatea un contract de monitorizare post-închidere şi l-am prelungit şi eu trei luni. (…) În baza acelui contract de monitorizare post-închidere, ei şi-au obţinut atestatele şi au funcţionat şi ca depozit de gunoi propriu-zis. Acest contract s-a închis în mod legal”, a informat Nicuşor Dan

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati