Nicușor Dan, mesaj pentru Vlad Voiculescu: Trebuie să învățăm să ne împărțim competența

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a răspuns ministrului Sănătății, care a cerut ca restricțiile din București să fie menținute, chiar în timpul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență din București.

„Eu ca autoritate locale am niște atribuții. Așa scrie legea”, a spus edilul Capitalei pentru a-și justifica ridicarea restricțiilor ca urmare a ratei de incidență de sub 3 la mia de locuitori.

„Trebuie să învățăm să ne împărțim competența. Eu ca autoritate locală am niște atribuții. Așa scrie legea. Avem un Comitet Național care a luat aceste decizii și a stabilit aceste rate de incidență. Am deja suficiente atribuții ca să nu intru peste atribuțiile altora. Există un ministru al Sănătății, un Comitet Național, eu ca autoritate mă subordonez. În cuprinsul hotărârii, se scrie că se fac relaxările cu condiția ca indicele să rămână sub 3, ceea ce e foarte probabil”, a declarat Nicușor Dan.

Reamintim că într-o scrisoare transmisă Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut menținerea restricțiilor din Capitală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati