Nicuşor Dan: Mii de stâlpi de iluminat vor fi dotaţi cu sistem de telegestiune – economie de curent de 60%

Primăria Capitalei a început instalarea celor 3.250 de aparate tip LED, de ultimă generaţie, dotate cu sistem de telegestiune, pe stâlpii de iluminat din Capitală, a anunțat primarul Nicuşor Dan.

Edilul a scris, miercuri, pe Facebook, că aparatele vor fi montate pe mai multe artere principale, primele fiind instalate pe şoseaua Mihai Bravu.

Apoi vor urma şoseaua Ştefan cel Mare, şoseaua Colentina, bulevardul Iancu de Hunedoara, şoseaua Pavel Kiseleff, bulevardul Regele Mihai I şi Piaţa Victoriei.

Nicuşor Dan a afirmat că, în total, vor fi amplasate 2.355 de aparate de iluminat stradal rutier şi 895 de iluminat stradal pietonal.

El a punctat că astfel se va realiza „un sistem de iluminat eficient, cu limitarea impactului asupra mediului” şi cu o reducere a consumului de energie cu aproximativ 60% şi a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a adăugat că aparatele, montate de Compania de Iluminat Public, vor fi integrate într-un sistem de telegestiune, prin care se va asigura controlul şi monitorizarea individuală, de la distanţă.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati