Nicuşor Dan nu a putut intra în Guvern, pentru că nu e vaccinat. Întâlnirea cu Florin Cîţu s-a mutat la PNL

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a mers, joi, la sediul Guvernului, pentru o întâlnire cu premierul interimar Florin Cîţu, însă nu a reuşit să intre pentru că nu avea certificatul verde, care este cerut la aceesul în instituţiile publice. Întâlnirea a fost mutată la sediul PNL Bucureşti, unde a fost prezent şi primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, preşedinte al filialei.

Întâlnirea fusese anunţată oficial în programul premierului interimar, Florin Cîţu.

”Nu am în momentul ăsta (certificatul verde, nr), dar nu acesta este motivul pentru care am venit aici. Am ajuns acolo şi mi s- a comunicat că întâlnirea s-a mutat aici şi am luat maşina şi am ajuns aici”, a spus Nicuşor Dan, la sediul PNL Bucureşti, unde s-a întâlnit cu premierul interimar, Florin Cîţu şi cu primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, scrie news.ro.

Nicușor Dan a precizat că a discutat cu premierul interimar despre prețul gigacaloriei, primarul spunând că Primăria va continua să plătească două treimi din acest cost. „Până la 1 noiembrie 2021, pe Municipiul București, raportul era 2 la 1, două părți plătea primăria, o parte cetățeanul. Raportul nu o să fie mai mic, Primăria plus Guvernul o să plătească cel puțin 2 treimi. Dacă anul trecut a fost 195 lei, să fie și anul acesta tot de 195 lei”, a spus Dan.

„Ceea ce poate să facă Guvernul este să subvenționeze gazul și să scadă prețul de producție care este furnizat de ANRE”, a spus Nicușor Dan.

Primarul a fost întrebat ce valoare va avea subvenţia anul acesta, el precizând că nu există un răspuns în acest moment, înainte de intervenția Guvernului.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati