Nicușor Dan: Ordonanța Guvernului „este o gravă ingerinţă a naţionalului în autonomia locală, trebuia să ni se dea o marjă”

0
217
Nicușor Dan speră că există înțelepciune în partidul de dreapta: ,,am dialog cu toată lumea''
Nicușor Dan speră că există înțelepciune în partidul de dreapta: ,,am dialog cu toată lumea''

Ordonanţa Guvernului privind noile măsuri fiscale reprezintă ”o gravă ingerinţă” în autonomia locală, este de părere primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Această ordonanţă nu trebuia să fie dată în forma în care a fost dată, pentru că este o gravă ingerinţă a naţionalului în autonomia locală. Dacă chiar suntem într-o situaţie aşa de disperată financiară, trebuia să ni se dea o marjă, să ni se reducă cotele defalcate sau ceva şi să fim lăsaţi noi să decidem în interiorul acestei sume ce trebuie să facem, ce nu trebuie să facem, nu să se taie de-a valma posibilitatea noastră de a cheltui”, a spus Nicuşor Dan, cu prilejul unei vizite efectuate, luni, la Podul Grant.

El a menţionat că această ordonanţă afectează lucrările care se fac la Podul Grant.

„Sperăm să avem îngăduinţa constructorului. Afectează, pentru că exact pe această lucrare de investiţie Ordonanţa spune că noi putem să plătim în lunile noiembrie şi decembrie media lunilor ianuarie-septembrie. În ianuarie-septembrie nu s-a facturat pe această lucrare, s-a facturat un milion în octombrie şi urmează să vină, e în curs de analiză, o factură de 9 milioane de lei. Deci, noi, neavând plăţi făcute în ianuarie-septembrie, nu o să putem să plătim, conform Ordonanţei, aceste lucrări în noiembrie şi decembrie. Banii sunt în cont şi toată lumea ştie că suntem serioşi şi că putem să îi plătim imediat ce vom aproba bugetul pe anul viitor”, a spus Nicuşor Dan.

Sursa AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.