Nicușor Dan: Peste 240 de milioane de lei pentru modernizarea a 30 km de rețea de termoficare

Primăria Capitalei a obținut o finanțare nerambursabilă de la Ministerul Dezvoltării de peste 242 de milioane de lei pentru modernizarea a 30 km de rețea de termoficare din Capitală, a anunțat luni primarul Nicușor Dan.

„Primăria Capitalei a obținut o finanțare nerambursabilă de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în valoare totală de 242.072.922 lei pentru modernizarea a 30 km de rețea de termoficare din Capitală. Suma reprezintă 85% din valoarea totală a lucrărilor, restul de 15% fiind din surse proprii. Au fost selectate pentru înscrierea în program 4 din cele 7 obiective, cu o lungime totală a conductelor de 30 km”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

El precizează că cele patru obiective pentru care a obținut cofinanțare sunt:

  • Magistrala 1 Sud – Pantelimon – 12 km – în lucru, Magistrala II Sud Mihai Bravu – 9 km – în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației, Magistrala II – III Grozăvești– 11 km – în lucru și Magistrala Progresu Berceni – 7,8 km – în lucru.

„În ceea ce privește celelalte 3 obiective ale proiectului, 2 au fost executate în proporție de 95%, iar ultimul se află în execuție, cu un stadiu de realizare de 70% – șantierul deschis în zona Ferentari. Programul Termoficare este implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în perioada 2019 – 2027 și este un Program multianual de finanțare a investițiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților”, încheie primarul general al Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati