Nicușor Dan: Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5 a fost anulat definitiv

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, marți, că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5 a fost anulat definitiv, prin decizia Curții de Apel București. El afirmă că astfel se confirmă că urbanismul ultimilor ani a însemnat, în toate sectoarele Capitalei, o dezvoltare haotică și ilegală.

„Ieri, în aceeași zi în care aduceam la cunoștința bucureștenilor faptul că instanța a suspendat lucrările la două construcții ilegale din centrul Capitalei, (edificarea unor blocuri pe spațiul verde, în jurul unui palat vechi de 110 ani și demolarea ilegală a unor clădiri vechi), Curtea de Apel București a anulat, printr-o decizie definitivă, și PUZ sector 5.

Se confirmă, dacă mai era necesar, că urbanismul ultimilor ani a însemnat, în toate sectoarele Capitalei, o dezvoltare haotică și ilegală”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Primarul general subliniază că „aceste Planuri Urbanistice Zonale, extrem de nocive pentru București, au permis distrugerea spațiilor verzi, supraaglomerarea traficului care a dus la creșterea poluării și au destabilizat piața de investiții”.

În prezent, din aceste cinci PUZ-uri de sector, trei sunt anulate definitiv (PUZ-urile sectoarelor 3,5 și 6), iar celelalte două sunt suspendate (PUZ sector 2 și 4), mai spune sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati