Nicușor Dan: PUZ-ul Sectorului 1, anulat definitiv în instanță

0
159
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Curtea de Apel Bucureşti a anulat definitiv avizul de mediu pentru proiectul Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 1, a anunţat, luni, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Curtea de Apel Bucureşti a anulat definitiv avizul de mediu pentru proiectul PUZ Sector 1. Acţiunea a fost iniţiată în 2019 de Fundaţia Eco-Civica şi de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, al cărei vicepreşedinte eram la vremea respectivă. Cele şase PUZ-uri de sector prevedeau dispariţia a 600 hectare de spaţiu verde, constituind una dintre cele mai nocive decizii ale administraţiei PSD.

În acest moment sunt anulate definitiv patru din cele şase PUZ-uri de sector, celelalte două fiind suspendate de instanţă”, a scris edilul general, pe Facebook.

În mai 2020, Nicuşor Dan, deputat independent la vremea respectivă, anunţa că Tribunalul Bucureşti a suspendat avizul de mediu pentru PUZ Sector 1.

„Tribunalul Bucureşti a suspendat astăzi avizul de mediu pentru PUZ Sector 1, prin care deveneau construibile părţi din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa şi alte spaţii verzi din Sectorul 1. (…) Este procesul cu nr. 169 câştigat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul pe litigii de mediu, construcţii şi protejarea patrimoniului”, anunţa atunci Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul preciza la momentul respectiv că dosarul a fost iniţiat de către trei asociaţii din Sectorul 1, iar Salvaţi Bucureştiul şi Fundaţia Eco-Civica au intrat ca intervenienţi principali.

Printre motivele invocate s-au numărat: încălcarea Legii mediului 195/2005 întrucât numeroase spaţii verzi au fost încadrate ca zone construibile; încălcarea Legii apelor 107/1996 întrucât zonele de protecţie a malurilor lacurilor au devenit şi ele construibile; nefundamentarea corectă a avizului de mediu, întrucât planşele PUZ-ului „nu prevedeau clar şi concludent ce modificări se fac, deci nu putea fi evaluat corect nici impactul de mediu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.