Nicuşor Dan: Reprezentanţi ai ONG-urilor vor evalua condiţiile din centrele sociale

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că membri ai organizaţiilor guvernamentale vor evalua condiţiile din centrele sociale, în baza unei metodologii propuse în prealabil.

„Facem echipă cu organizaţiile non-guvernamentale, pentru a asigura oamenilor fără adăpost condiţii decente de cazare şi strictul necesar pentru perioada următoare. La sfârşitul lunii noiembrie, am avut o întâlnire cu reprezentanţii mai multor ONG-uri implicate în susţinerea persoanelor fără adăpost. Am stabilit atunci că vom colabora pentru a identifica cele mai bune şi mai rapide măsuri, pentru a avea grijă de aceste persoane.

Astăzi, am finalizat demersurile pentru ca membri ai acestor organizaţii să aibă acces în locaţiile unde sunt găzduite aceste persoane. Ei vor evalua, pe baza unei metodologii propuse în prealabil, condiţiile din centrele sociale. Cei aflaţi în această situaţie dificilă trebuie să treacă cu bine peste perioada rece a anului şi e nevoie să beneficieze de măsuri de prevenţie împotriva răspândirii COVID-19″, a scris edilul general pe Facebook.

El a menţionat că după finalizarea etapei de evaluare, va anunţa măsurile care se impun.

Nicuşor Dan a adăugat că îşi menţine decizia ca persoanele care au nevoie să poată folosi spaţiile AFI şi nimeni să nu fie evacuat, cel puţin până în luna aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati