Nicușor Dan și încă trei primari de sector au fost validați

Nicușor Dan, Robert Negoiţă, Daniel Băluţă şi Ciprian Ciucu au fost validați de magistrați în funcțiile de primari.

Astfel, Tribunalul Bucureşti l-a validat, luni, pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei.

„Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana domnului Dan Nicuşor Daniel.

Vezi și: ”Nevoit să plimbe hârtii,” primarul ales al Sectorului 2 va prelua mandatul abia peste două săptămâni

Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare.

Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal”, se arată în decizia tribunalului.

Robert Negoiţă, Daniel Băluţă şi Ciprian Ciucu, validaţi de judecători în funcţiile de primari de sector

Robert Negoiţă (Pro Bucureşti 2020) – la Sectorul 3, Daniel Băluţă (PSD) – la Sectorul 4 şi Ciprian Ciucu (PNL) – la Sectorul 6 au fost validaţi de magistraţi în funcţiile de primari.

Judecătoria Sectorului 3, Judecătoria Sectorului 4, respectiv Judecătoria Sectorului 6 au dispus, la sfârşitul săptămânii trecute, validarea celor trei în funcţiile de primari.

Deciziile nu sunt definitive, însă sunt executorii şi vor fi comunicate prefectului Capitalei.

De asemenea, Judecătoria Sectorului 5 l-a validat, tot săptămâna trecută, pe Cristian Popescu-Piedone în funcţia de primar al Sectorului 5 al Capitalei.

În acest moment, au mai rămas de validat doi primari de sector. La Sectorul 1, unde a câştigat Clotilde Armand, Judecătoria Sectorului 1 ar putea da o soluţie pe 14 octombrie, iar la Sectorul 2, unde primar a fost ales Radu Mihaiu, instanţa nu a stabilit încă un termen pentru dezbateri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati