Nicușor Dan: Sunt total nemulțumit. Aștept de la USR PLUS propria variantă de buget

Sunt total nemulțumit că începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înțeles pentru oricine, transmite Nicușor Dan, ca reacție la votul de respingere a bugetului Capitalei: „Aștept de la USR PLUS propria variantă de buget”.

„Azi (miercuri – n.r.), în ședința Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului București pentru 2021 nu a obținut numărul de voturi necesare. Sunt total nemulțumit că începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înțeles pentru oricine. Eu am propus un buget, care a fost dezbătut timp de șase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP și USR PLUS și aveam toate motivele să cred că lucrurile merg în direcția bună. Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susțină bugetul, el obținând doar voturile PNL și PMP”, transmite Nicușor Dan.

El spune că așteaptă de la USR PLUS propria variantă de buget.

„Având în vedere această situație, aștept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiții deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susținem împreună și dorințele bucureștenilor și, în același timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată.

Fac un apel la înțelepciune și echilibru și am toată deschiderea să mă așez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul. Bucureștenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiții nerezonabile”, conchide Dan.

Reacția primarului general vine după ce, în ședința CGMB, propunerea sa de buget a fost respinsă, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati