Nicuşor Dan susţine acordarea unui ajutor social pentru locuitorii blocului rămas fără electricitate

0
266

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine alocarea unui ajutor social, în această iarnă, pentru locuitorii din blocul din Str. Nicolae Drăgan nr. 5A, rămas fără electricitate, subliniind însă că decizia aparţine Consiliului General.

El a adăugat că Primăria Capitalei poate oferi suport juridic asociaţiei de locatari pentru a se îndrepta împotriva celor care au vândut locuinţe într-un imobil ilegal.

‘Ar fi ilegal pentru mine să semnez un certificat de urbanism prin care să se branşeze la energie electrică acel imobil, pentru că acel imobil este flagrant ilegal. Acesta este răspunsul oficial al Primăriei Municipiului Bucureşti. Pentru acei locatari care sunt nişte oameni de bună credinţă, au cumpărat nişte locuinţe construite în baza unei autorizaţii emise de o instituţie a statului român, Primăria Sectorului 5, vrem să le oferim suport juridic pentru a se îndrepta împotriva celor care le-au vândut locuinţe într-un imobil ilegal.

Sunt dispus, în condiţiile în care şi Consiliul General va fi de acord, să oferim un ajutor social pe perioada acestei ierni. Pentru asta trebuie să avem o cerere din partea domniilor lor sau a asociaţiei de locatari’, a explicat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie pressonline.ro.

Pe 29 octombrie, edilul declara că Primăria Capitalei va putea da autorizaţie pentru branşamentul electric al blocului din Str. Nicolae Drăgan nr. 5A abia după ce Primăria Sectorului 5 îşi va asuma reautorizarea acestei clădiri.

Peste 90 de familii dintr-un bloc din București nu au curent electric. De mai bine de două luni de zile, oamenii stau la lumina lumânării.

Pentru ar rezolva această problemă ar fi nevoie de semnătura primarului general pentru o autorizație de construcție și o semnătură de urbanis. Furnizorul le-a spus oamenilor că au totul pregătit și că o să intervină de urgență în momentul în care au primit toate semnăturile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.