Nicușor Dan vrea să-i dea terenuri lui Constanda, ca să scape de o parte din datoria de 120 milioane de euro

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că vrea să-i dea niște terenuri lui Costică Constanda, pentru ca acesta să ridice poprirea de pe conturile Primăriei Municipiului București (PMB) și să accepte o eșalonare a plăților pe care le are de încasat de la instituție. Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate de două săptămâni din această cauză și nu se pot face plăți pentru investiții.

Terenurile ar acoperi doar o parte din datorie, restul urmând să fie eșalonată, a completat edilul, care însă nu a spus despre ce terenuri este vorba.

Pentru a da terenurile este nevoie de un vot de două treimi în Consiliul General, adică și de votul consilierilor PSD, aflați în opoziție.

„Ideal ar fi ca noi să avem banii ăștia în cont și să-i dăm și să scăpăm unii de alții. Nu-i avem, acești 125 de milioane de euro. Există decât două variante.

Una de eșalonare a întregii sume. Și una de eșalonare după ce parte din datorie este stinsă de dări în plată.

Au fost două sau trei discuţii săptămâna trecută cu familia Constanda. Una dintre posibilităţi este darea în plată a unor terenuri, terenuri pe care Municipiul Bucureşti le are în proprietate privată.

Facem evaluarea cu evaluatorii cu care suntem în contract pentru aceste terenuri, urmând ca, după ce evaluarea este făcută, adică mâine sau poimâine, să avem o discuţie”, a precizat Nicuşor Dan, luni, într-o conferință de presă.

Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate de pe 4 mai de omul de afaceri Costică Constanda pentru o datorie de circa 120 milioane de euro. Până la rezolvarea situației, Primăria Capitalei nu mai poate face plăți pentru investiții, ci doar pentru cheltuieli de funcționare.

Nicușor Dan declara atunci că este blocată doar suma principală, nu și penalitățile la zi.

”Este blocată suma principală – care înseamnă 75 de milioane de euro – și dobânda penalizatoare până în anul 2020, când a început acel proces despre care v-am spus că s-a terminat în aprilie 2020, deci vorbim undeva de ordinul a 120 de milioane de euro”, a explicat edilul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati