Ninge în România, unde utilajele acționează deja pentru deszăpezire – VIDEO

Ploile s-au transformat în lapoviță și ninsoare în anumite zone din țară.

Ninge deja la munte, iar utilajele acționează pe DN 17A, Pasul Palma, jud. Suceava. Drumarii îndrumă șoferii să circule cu atenție.

”Ninge la munte. Utilajele acționează pe DN 17A, Pasul Palma / jud. Suceava. Circulați cu atenție!”, arată DRDP Iași, într-o postare pe Facebook.

 

ANM a anunțat zonele în care va ninge din acest weekend

Meteorologul Gabriela Băncilă, director ANM, a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare și care sunt zonele în care se vor face resimțite ninsorile.

”Sperăm ca ninsorile din Capitală să se lase așteptate (…) probabilitatea de precipitații sub formă de ninsoare este mai mare în partea de nord a Carpaților Orientali, mâine noapte, când și în zona limitrofă, zona mai joasă de relief a acestora, adică partea de nord a Moldovei, nu este exclus ca nici în zona depresionară a Maramureșului, să își facă apariția precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare” explică meteorologul Gabriela Băncilă, director ANM, potrivit Antena3 CNN.

”Mai precis, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare pentru că în tot acest interval, sfârșitul de săptămână și începutul săptămânii următoare, sisteme noroase succesive asociate unor cicloni mediteraneeni vor traversa țara noastră concomitent cu pătrunderea unei mase de aer mai rece dinspre nordul continentului, iar această pătrundere de aer rece se va resimți în special în zona Moldovei, zonă în care este cel mai probabil ca la începutul săptămânii următoare să asistăm la apariția acestor precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase de relief”, a completat sursa citată.

În același timp, meteorologul a precizat că o iarnă normală în România ”înseamnă și perioade cu ger, și perioadă cu ninsori”, dar ”înseamnă și perioade în care să avem pătrunderi de aer mai cald după ce în prealabil a existat o masă de aer rece staționară și deci apariția poleiului sau a ploii înghețate.”

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati