”Noaptea Geografiei”: Tur ghidat în Bucureşti, organizat vineri de Muzeul Hărţilor

Un tur ghidat susţinut de geograful Cezar Buterez este organizat, vineri, în Bucureşti, de Muzeul Hărţilor, cu ocazia evenimentului „Noaptea Geografiei” („GeoNight”).

Participanţii vor vizita locuri din oraş considerate repere în istoria cartografiei româneşti, în încercarea de a înţelege modul în care s-a dezvoltat ştiinţa studierii şi a realizării hărţilor în România.

Participarea la turul ghidat se face în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere prin achitarea biletului în valoare de 15 lei/persoană, online: https://eventbook.ro/other/bilete-noaptea-geografiei-tur-ghidat-in-bucuresti.

Punctul de plecare va fi sediul muzeului din Strada Londra nr. 39, ora 17,30.

Potrivit comunicatului citat, harta folosită pe traseu va ajuta participanţii să privească cu mai multă luare aminte geografia de astăzi a oraşului şi să îşi amintească de relaţia strânsă dintre cartografie şi teren.

Muzeul Hărţilor participă vineri pentru prima dată la „Noaptea Geografiei”.

„Noaptea Geografiei” a fost iniţiată în 2017, în Franţa, de către Comitetul Naţional Geografic Francez. Din anii următori, cu sprijinul EUGEO (Association of Geographical Societies in Europe) şi IGU (International Geographical Union) în mai multe ţări din lume se organizează variate manifestări cu ocazia GeoNight.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati