Noi imagini cu Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. „Va fi dat în trafic la finalul acestui an” – FOTO

Autoritățile anunță că Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei este în grafic și ar putea fi dat în folosință la finalul acestui an.

„Pasajul Berceni. Antreprenorul mi-a reconfirmat că este în graficul pe care și l-a asumat, astfel încât pasajul să fie dat în trafic la finalul acestui an”, a anunțat, joi, Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Foto: Facebook / Irinel Ionel Scrioșteanu

Potrivit lui Scrioșteanu, acesta este stadiul lucrărilor la Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei:

  • Au fost finalizate sudurile la tablierul metalic al inelului central și al rampelor, care permit realizarea suprastructurii peste acesta.
  • A fost coborât întregul tablier metalic pe aparatele de reazem, ceea ce permite realizarea conexiunilor între inelul central și rampele de acces. Această procedură se va finaliza într-o săptămână, moment în care va începe montarea predalelor peste tablierul metalic.
Foto: Facebook / Irinel Ionel Scrioșteanu
  • S-a finalizat bazinul de retenție a apei pluviale în zona DJ401, inclusiv stația de pompare, care este dotată cu 3 pompe de mare capacitate, capabile să evacueze apa în canalul ANIF din proximitate.
  • Se lucrează la excavația pentru realizarea rampei de acces dinspre București
  • Se lucrează la armarea plăcii de suprabetonare aferentă rampei de urcare/coborâre spre și dinspre București.
  • S-a finalizat relocarea tuturor utilităților din zona șantierului. Continuă realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului.
Foto: Facebook / Irinel Ionel Scrioșteanu

Pasaj de peste 30 de milioane de euro

De asemenea, continuă devierea utilităților, lucrările la bazinul de retenție a apei pluviale în zona DJ 401 și realizarea canalizării pluviale pe șoseaua Berceni.

Pasajul de la Berceni ar putea fi finalizat la sfârșitul acestui an.

Giratoriul suspendat DNCB – Șos. Berceni + lărgire la 4 benzi a centurii actuale costă 30,5 milioane de euro

Constructorul pasajului este asocierea Trameco SA (Selina) – Vahostav SK AS – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends SRL

Contractul a fost semnat în martie 2019, iar termenul de finalizare este de 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție). Lucrările au fost începute în august 2020.

Foto: Facebook / Irinel Ionel Scrioșteanu

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati