Noi intersecții și treceri de pietoni supraînălțate în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 a recepționat ultimele șase lucrări de supraînălțare aflate la intersecția străzilor Feroviarilor cu Stephan Ludwig Roth, Butuceni cu Frasinului, Ivan Petrovici Pavlov cu Johannes Honterus, Bucegi cu Parângului, Ion Inculeț cu Ivan Petrovici Pavlov și Borșa cu Măguricea.

Acestea se adaugă altor 38 de intersecții și treceri de pietoni periculoase din Sectorul 1 care au fost supraînălțate în cursul anului trecut. Cele mai multe sunt situate în jurul școlilor. Aceste lucrări sunt părți esențiale din Planul de siguranță rutieră pe care administrația locală îl implementează în Sectorul 1.

„Aceste demersuri sunt doar o parte a unui întreg, care înseamnă Planul de siguranță rutieră a Sectorului 1 care a fost adoptat la începutul anului 2022. Rezultatele acestor lucrări le vom vedea în timp, statistica nu minte. Vrem să creștem gradul de siguranță al pietonilor, dar și pentru ceilalți participanți la trafic: bicicliști, motocicliști, conducători auto etc. Accidentele rutiere sunt o cauză principală de mortalitate a copiilor și tinerilor adulți atât în România, cât și în UE. România are cea mai mare rată a mortalității rutiere din UE”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Execuția acestor intersecții de supraînălțare a implicat adaptarea trotuarelor la cota existentă a acesteia, amplasarea gurilor de scurgere care să asigure scurgerea apelor pluviale în lungul străzii, ridicarea căminelor existente la cota amenajată a părții carosabile supraînălțate, montarea stâlpilor de protecție delimitare acces pietonal între trotuar și partea carosabilă. Totodată, au fost executate și lucrări de semnalizare rutieră orizontală și verticală.

Planul de siguranță rutieră a Sectorului 1 mai cuprinde amplasarea de limitatoare de viteză pe 330 de străzi aflate în administrarea Sectorului 1, supraînălțarea trecerilor de pietoni de lângă școli, modernizarea intersecțiilor periculoase, inclusiv cu semaforizare la comandă, organizarea de campanii de prevenție și aplicarea strictă a Codului Rutier.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati